en gr ru fr de

Τοποθεσία


+ -

Κράτηση online

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Τοποθεσία

Τοποθεσία
\/

Τοποθεσία

Σε απόσταση 35 χιλιόμετρα από τον Βόλο, στα 450 μέτρα υψόμετρο θα συναντήσετε ένα από τα ομορφότερα παραδοσιακά ορεινά χωριά του Πηλίου, το Νεοχώρι. Είναι από τα λίγα χωριά της περιοχής που κοιτάζει προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα καθώς χτίστηκε στο Κεντρο-Ανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου. Η θέα του μαγευτική καθώς ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το Αιγαίο Πέλαγος, τον Παγασητικό Κόλπο και το πράσινο του βουνού, από διαφορετικά σημεία της περιοχής.

Το χωριό είναι φημισμένο για την εξόρυξη πλάκας και πέτρας, βασική πρώτη ύλη των κατασκευών στην περιοχή, εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής με υπέροχα νερά, σχέδια και χρώματα.

Στο κέντρο του χωριού θα βρείτε την κεντρική πλατεία. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως την γραφικότερη και ομορφότερη καθώς είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, σε δύο επίπεδα τα οποία συνδέονται με επιβλητικές πετρόχτιστες σκάλες. Γύρω απο την πλατεία θα δείτε παραδοσιακά καλντερίμια και πετρόχτιστες βρύσες. Η πλατεία ήταν πάντα το σημείο συνάντησης, έτσι θα βρείτε μαγαζιά όπως εστιατόρια, μικρή αγορά, κρεοπωλείο, περίπτερο, οινοπνευματοποτείον, φαρμακείο και σε κοντινή απόσταση μαγαζί με χειροτεχνήματα. Τέλος, δίπλα στην κεντρική πλατεία θα βρείτε την μόνιμη έκθεση του ερευνητικού κέντρου με έδρα την Ελβετία, το CERN.

Στο πρώτο επίπεδο της πλατείας έχει χτιστεί ο ναός του Αγίου Δημητρίου, πολιούχος του χωριού. Η κατασκευή του έγινε το 1760 με πέτρα της περιοχής και ξύλο. Το εσωτερικό του τοιχογραφήθηκε από τον γνωστό ηπειρώτη αγιογράφο Ιωάννη Παγώνη. Στο εσωτερικό του επίσης θα βρείτε ένα επίχρυσο ξύλινο τέμπλο από το 1640 και διάφορα άλλα ιστορικά και σπάνια ιερά κειμήλια. Το 2015 ξεκίνησε έργο ολοκληρωτικής αναπαλαίωσης του ναού.

Περπατώντας στην περιοχή, εκτός από την αφθονία σε φυσικό πλούτο και την μοναδική θέα, μπορείτε να θαυμάσετε τα πετρόχτιστα αρχοντικά Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πέτρινα τοξωτά γεφύρια που κοσμούν ρεματιές και έναν μεγάλο αριθμό από ξωκκλήσια και μοναστήρια τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή. Κάποια από αυτά είναι: η Παναγία Καλλογιάννη ή Τουρκογιάννη, η Παναγία Πλακιώτισσα, ο Άγιος Γεώργιος, οι Αγίοι Ανάργυροι, η εκκλησία το Γενέθλιον της Θεοτόκου και άλλα πολλά.

Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας που έχει το Πήλιο και η μοναδική τοποθεσία του χωριού, επιτρέπει στον επισκέπτη, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να έχει πρόσβαση σε παραλίες προς το Αιγαίο Πέλαγος και τον Παγασητικό Κόλπο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία παραλιών, από οργανωμένες μέχρι ερημικές. Παραλίες με εύκολη πρόσβαση αλλά και ερημικές με δύσκολη πρόσβαση, ιδανικές για τους αναζητητές της περιπέτειας. Τα νερά τους είναι πεντακάθαρα, σε άπειρους συνδυασμούς άμμου, βοτσάλου και πέτρας. Είναι τόσο ελκυστικές, όπου κάποιος μπορεί εύκολα να παρατηρήσει, ότι τα δέντρα του βουνού σκύβουν πάνω από τα πεντακάθαρα κρυστάλινα νερά για να δροσιστούν. Σε πολλές από αυτές τις παραλίες καταλήγουν ρεματιές, συμπληρώνοντας το τοπίο με εικόνες που θυμίζουν ιστορίες με νεράιδες και ιστορίες από την Μυθολογία.

Το Νεοχώρι, είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, ένας εξαιρετικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας που προσφέρει στον κάθε επισκέπτη μοναδικές στιγμές ομορφιάς και πληθώρα συναισθημάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το Πήλιο στην Μυθολογία χαρακτηρίζεται ως το παραθεριστικό κέντρο των Ολύμπιων Θεών αλλά και διάφορων σημαντικών ιστορικών προσώπων. Είναι ένας προορισμός για επίλεκτους, μέσα στην απλότητα.

All rights reserved www.skretaion.gr 2015 | Created by BOOKRES
T Πιστοποιήσεις